En İyi 10 WordPress Seo Eklentisi
Özellikle en iyi WordPress SEO eklentisi uygulamasından önce WordPress sitesine kullanıcılar özgün içerikler eklemelidir. Ayrıca En İyi 10 WordPress Seo Eklentisi için bu içeriklerin arama sonuçlarında üst sıralara çıkması önemlidir. Üst sırada yer almak ancak başarılı bir SEO optimizasyonu ile gerçekleşir.
Tüm bunların başarılı olması içinde en iyi WordPress SEO eklentisi seçilmelidir. Böylece arama motorlarında siteler üst sırada yer alacaktır. Aynı zamanda siteler için ücretsiz en iyi SEO eklentileri ve SEO araçları vardır. En İyi 10 WordPress SEO Eklentisi öncelikle sitelere gelen ziyaretçi trafiğini optimize etmek için kullanılır. Ayrıca SEO işlemleri için WordPress SEO eklentileri önemlidir.
En iyi eklentileri anlatmaya başlamadan önce kısaca SEO’nun ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. SEO arama motorlarında ön sıralarda çıkmak için yapılan teknik optimizasyonlardır. Yararlandığımız kaynak: SEO Arama Motoru Optimizasyonu sayfasından daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Özellikle Yoast, Rank Math, All In One SEO Pack, The SEO Framework, Squirrly SEO, Google XML Sitemaps, SEOPress, W3 Total Cache, SEO Optimized Image, All in One WP Security Firewall gibi eklentiler en çok kullanılan ve başarılı sonuç alınan eklentileridir.
Yoast SEO
Yoast SEO özellikle WordPress SEO eklentilerinde en çok kullanılan eklentidir. Bu eklenti çeşiti ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla kullanılan eklentiler arasındadır. Günümüzde Yoast SEO 4,9 yıldızla en çok kullanılan WordPress SEO eklentiler arasında yer alır. Yoast SEO en büyük avantajı makale veya içerik yazılarında kullanılan anahtar kelimeye yönelik önerilerde bulunmasıdır. Aynı zaman da meta açıklamasını kolayca oluşturan eklenti türüdür. Yoast SEO ile birlikte okunabilirlik analizi yazılarınızı iyileştirme özelliği vardır. Bu eklenti ayrıca gelişmiş XML haritası yapısı ile birlikte web site içinde bulunan kırıntılarda önemlidir.
Yoast Seo’nun diğer özellikleri şunlardır; En çok tercih edilen WordPress SEO eklentisi olması ile birlikte anahtar kelime optimizasyonu sağlayan bir eklentidir. Ayrıca gelişmiş XML site haritalarına ve iç bağlantı önerilerine sahiptir. Bunun yanında şema işaretlemesi ‘Noindex’ içeriği desteği sağlar. Yoast SEO eklentisinin ayrıca premium versiyonuda vardır. Bu versiyonda iç link önerileri, fazla anahtar kelime belirleme ve yönlendirme gibi avantajlar bulunur.
Yoast SEO ayrıca arama motorlarında sitelerin konumunu optimize etmek için önemlidir. Bir diğer avantajı da sitenin organik arama sonuçları arasında konumunu iyileştirmeye yardımcı olmasıdır. Bu özelliği ile siteye işlevler ekleyerek eklenti, XML site haritası, gibi özellikleri kazandırır. Yoast SEO ücretsiz bir eklenti şeklinde çalışır. Ücretli olan kısımlarında daha fazla anahtar kelime optimizasyonu sağlayarak Google, Facebook ve Twitter ön izlemelerinde öne çıkar. Yoast SEO ile birlikte SEO içerik analizi sağlanır. Bunun yanında Okunabilirlik analizi ile birlikte Google arama görünümü ön izlemesi sağlayan eklentilerdendir. Schema entegrasyonu sağlayarak Rich-Snippets özelliğini sağlar. Ayrıca teknik olarak Canonical URL ve meta tagları sunan eklentidir.
SEO Optimized Image
SEO Optimized Image özellikle WordPress görselleri sıkıştırmada önemli bir eklentidir Bu eklenti ile görseller optimize edilir ve yeniden boyutlandırılır.
W3 Total Cache
W3 Total Cache sitelerin hızını artıran ve yüklenme sürelerini azaltan en önemli eklentidir. Site performansını arttırarak WordPress SEO alanında Site yüklenme hızının düşmesini sağlayan eklentilerdendir. Ayrıca Cloudflare ve diğer CDN servisleriyle entegrasyon sağlar. Ayrıca, web sitenizin hızlı yüklenmesini sağlamak için üçüncü taraf CSS ve JavaScript’i küçültmesini sağlar.
Rank Math
Rank Math özellikle diğer WordPress SEO eklentilerden daha kolay olan eklenti türüdür. İçerik olarak da zengin özelliklere sahip ve ücretsiz seo eklentilerinden biridir. Rank Math ile birlikte sayfa içi SEO’ tam kontrolünü sağlanır. Rank Math kullanım için kurulum sihirbazıyla işlemler sağlanır. Rank Math ile web sayfalarında ürün veya diğer sınıflandırmaları sayfa içi SEO ile birlikte beraber kullanılabilir. Yapılan sınıflandırmalar da noindex, nofollow, noarchive meta etiketlerinin kontrolü sağlanır. Rant Math, Google Search Console içeriğinde avantaj sağlayan bir eklenti olmakla birlikte kullanıcı deneyimini ön plana çıkarı. Bununla birlikte site şeman kontrol etmek için önemli eklentilerdendir. Bu eklentinin Google arama konsolu ve diğer araçlarla entegrasyonu avantajlarda en çok tercih edilen eklentilerden olmasını sağlar.
Rank Math’ın özellikleri şunlardır; Şema işaretlemesi olanağı sunar. Aynı zaman da anahtar kelime desteği ve gelişmiş SEO denetimi gibi özellikleri vardır. Yönlendirme yöneticisi olarak kullanılan Rank Math ayrıca Yerel SEO ve Breadcrumbs optimizasyonu sağlar. Siteler ait iç bağlantı önerileri sunan Rank Math ayrıca XML site haritası özelliğe sahiptir. Rank Math eklentisi ayrıca kapsamlı bir dizi özelliğe sahiptir.
Bu eklenti ayrıca site İçeriklerini optimize ederek yapısal veri hatalarını önleyici özelliklere sahiptir. Diğer özellikleri arasında şunlar vardır; Akıllı yönlendirme yönetimi ile birlikte gelişmiş web sitesi analizi deneyimi sunar. Ayrıca 404 hataları gösterme ve düzeltme konusunda avantajlı bir eklentidir. Bununla birlikte Google SC entegrasyonu ve Zengin Snippet’lar için yapılandırma olanağı sunar. İçeriklerde kullanılan Anahtar kelimeler için sıralama özelliği vardır.
All in One WP Security Firewall
All in One WP Security Firewall eklentisi E-ticaret sitenlerinde güvenli olması ile tercih edilen eklentidir. Ayrıca bu eklenti ile WordPress SEO konusunda web site ek güvenlik alma konusunda güvenli bir eklenti türüdür. All in One WP Security Firewall WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı gibi özellikleri ile tamamen ücretsiz bir eklentidir. Kurulumu ve kullanımı kolay ve sürekli güncellenen bir eklentidir. Ayrıca web sitesi sahiplerine bir kontrol paneli sunar. Bununla birlikte, site yedekleme ve bakım modu gibi özellikleri ile sorunsuz bir şekilde çalışır.
All In One SEO Pack
All In One Seo PackWordPress eklentisi sitelerin arama motorlarında SEO optimizesi için önemli bir eklentidir. Özellikle site sahiplerinin kolayca kullanabileceği ücretsiz SEO eklentisi olmasın ile avantajlıdır. Bunun yanında Meta açıklamalarını otomatik oluşturur. Bunun için WordPress SEO özelliklerini içinde barındırır. Arama motorunda ön planda yer almak için sitelerde Rich snippet şema işaretlemesi özelliğini sunar. Ayrıca SEO sağlık kontrolü ve Robot.txt dosyasını düzenleyici özelliklere sahiptir. All In One Seo Pack’in Diğer Özellikleri: arasında XML ve RSS Site Haritası desteği ve Görsel SEO kullanımı vardır. Şema işaretlemesi ve Gelişmiş kanonik URL’ler ile sitelere birçok konuda destek sağlar. Ayrıca AMP desteği ve Yinelenen içerik algılama gibi birçok özelliğe sahiptir.
Google XML Sitemaps
Google XML Sitemaps, özellikle sitelerin otomatik dizine eklenmesini sağlar. Bununla birlikte Google’ın web sayfalarını daha çabuk taramasını ve dizine eklenmesini sağlamak için en iyi WordPress SEO eklentiler arasındadır. Bu eklenti Google’a oluşturulan yeni sayfalar ve yeni içerik hakkında bilgi verici özelliklere sahiptir.
SEOPress
SEOPress, eklentiler arasında en güçlü ve ücretsiz WordPress SEO eklenti çeşididir. Buna istinaden meta başlık, meta açıklama, açık grafik desteği sağlar. Ayrıca resim ve içerik XML site haritaları, 301 yönlendirmeleri gibi birçok özelliğe sahiptir. Sezgisel kurulum sihirbazı desteği ve sınırsız anahtar kelime desteği sağlayan eklentidir. Bunun yanında içerikler için sitelere sosyal medya takibi ve dinamik başlıklar ve meta açıklamalar sunar.
The SEO Framework
The SEO Framework site içi SEO ihtiyaçlarında önemli ve siteler için arama motorunda sıralamada bulunmayı gösteren ipuçları veren WordPress SEO eklentidir. Bununla birlikte spam gönderme uzantısını kullanma avantajı sağlar. Ayrıca SEO Framework doğal yazımı ve beraberinde konuya odaklanma imkanı sağlar. SEO Framework Diğer Özellikleri Yerel SEO ve AMP entegrasyonudur. Ayrıca içerik olarak Makale geliştirme avantajı vardır.
Squirrly SEO
Squirrly SEO, WordPress SEO içinde anahtar kelimeye göre önerilerde bulunan eklenti türüdür. Bununla birlikte olan eklenti sitelere rakip analiz özelliği sağlar. Şema işaretlemesi ve (Noindex) seçenekleri ileGoogle Analytics entegrasyonu sağlayan eklentilerdendir.
En İyi WooCommerce Eklentileri
WordPress tabanlı e-ticaret siteniz için WooCommerce eklentileri arıyorsanız karşınıza çok sayıda eklenti çıkacaktır. WooCommerce eklentileri şüphesiz mağaza oluşturma konusunda bize ciddi anlamda yardımcı oluyor. En iyi WooCommerce eklentileri hakkında bilgi vererek büyük ihtimalle ihtiyaç duyacağınız eklentileri sizleri sunmak istiyoruz.
Hem Premium hem de ücretsiz olan çok sayıda WooCommerce eklentisi vardır. Bir eklentinin Premium olması onun iyi olduğu anlamına gelmez. Asıl önemli olan şey sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan eklentilere sahip olmanızdır.
WooCommerce eklentileri ile ilk defa karşılaşan kişiler kesinlikle çok kararsız kalıyor. Bunu bildiğimiz için sizlere en iyi WooCommerce eklentileri ve mevcut özellikleri hakkında bilgi vereceğiz. Gelin bu listede yer alan eklentilerin neler olduğunu öğrenelim.
1. OptinMonster
Bu eklenti, web sitenizi terk eden ziyaretçileri abonelere ve müşterilere dönüştürmenizde yardımcı olmaktadır. Sepeti terk etmeyi azaltmak, satış dönüşümünü artırmak, e-posta listesini büyütmek gibi konular için OptinMonster eklentisini e-ticaret sitenizde kullanabilirsiniz.
OptinMonster eklentisi ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Eklenti arama sekmesinden bu eklentiyi bulamayabilirsiniz. Ancak ana web sitesinden eklentiyi indirerek ücretsiz sürümü seçip kullanmanız mümkün.
OptinMonster, özellikle popup alanlar oluşturmak için kullanılır. Örneğin bir ziyaretçi sayfayı terk etmek istediği zaman OptinMonster eklentisi aracılığıyla bir popup sunulabilir. Popup içerisinde yer alan avantajlı teklifler, ziyaretçinizi müşteriye dönüştürmenizi sağlayabilir.
2. All in One SEO for WordPress
All in One SEO for WordPress eklentisi, WooCommerce mağazaları konusundaki en iyi SEO eklentisidir. Bu eklenti sayesinde hiç SEO bilmeyen biri bile arama sonucu sıralamalarında iyileştirmeler yapabilir. Bu bağlamda en kapsamlı SEO aracı olduğunu söylemek mümkündür.
Her ne kadar ücretsiz sürümü olsa da bu sürüm yetersiz kalabilir. Bu yüzden ilerleyen dönemlerde ücretli sürümünü kullanmanız gerekebilir.
All in One SEO for WordPress eklentisi; ürün ve ürün Kategorileri için site haritalarını içeren XML site haritalarını otomatik olarak oluşturur. Bu da şüphesiz arama motorların içeriklerinizi daha kolay bulmasını sağlar. Ürün sayfaları dizine ne kadar hızlı eklenirse alacağınız dönüşler de o derecede yüksek olur.
Eklenti içerisinde zengin snippet özelliği de vardır. Gerekli şema işaretlemelerini yaparak içeriklerinizin arama sonucu listesinde rakiplerinize oranla daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu da organik trafiğinizin artması için önemli bir kriterdir.
3. MonsterInsights
MonsterInsights, WooCommerce mağazaları için geliştirilen en iyi Google Analytics eklentisi olarak bilinir. Direkt olarak Google Analytics hesabının kullanılması bazı verilerin yorumlanmasını zorlaştırır.
Özellikle ilk defa Google Analytics kullanan kişiler verileri yorumlamakta zorlanıyor. Bu eklenti kullanıcı hareketleri ile alakalı en önemli bilgileri WordPress panelinizde size sunarak işinizi ciddi anlamda kolaylaştırır.
Sepet etkinliğini, performansı yüksek olan ürünleri ve diğer önemli verileri web sitenizden ayrılmadan bu eklenti sayesinde görebilirsiniz. Elde edeceğiniz veriler doğrultusunda web sitenizde iyileştirmeler yapıp müşteri sayınızı arttırabilirsiniz.
4. Constant Contact
Constant Contact, e-posta pazarlama konusundaki en iyi eklentidir. Özellikle e-ticarete yeni başlayan kişilerin kesinlikle kullanması gereken bir eklentidir. Bu eklentiyi kullanarak kolay bir şekilde e-posta listeleri oluşturabilirsiniz.
Toplu mesaj gönderirken belirli kitlelere farklı mesajlar göndermek isteyebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde kişiselleştirilmiş mesajlarında gönderilmesi mümkündür.
Birden fazla liste oluşturarak her listede yer alan kitlelere farklı türden e-postalar gönderebilirsiniz. Bu insanların ilgi alanlarına göre e-posta göndermenizi sağladığı için web sitenizde geri gelen kullanıcı sayısının artmasını sağlar.
5. SeedProd
SeedProd eklentisi, kolay yoldan sayfa oluşturmayı sağlayan harika bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde hızlı olarak bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz. Ayrıca satış sayfası veya ürün sayfası da bu eklenti sayesinde hızlı bir şekilde oluşturulabilir.
SeedProd eklentisi sürükle bırak mantığıyla sayfa oluşturur. Bu da çok kısa süre içerisinde harika sayfalar oluşturmaya olanak tanır. Eklenti içerisinde yüzlerce şablonla birlikte gelir. Bu şablonlar arasından size uygun olanı seçip hemen kullanabilirsiniz. Çok fazla seçenek olduğu için ekstra şablon oluşturmaya ihtiyaç duymayacaksınız.
SeedProd eklentisi ayrıca ürün, alışveriş sepeti, ödeme formu ve daha fazlasını eklemenize olanak tanıyan yerleşik WooCommerce bloklarıyla birlikte geliyor. Gün içerisinde çok fazla sayıda ürün girişi yapan bir e-ticaret siteniz varsa bu eklenti işinizi çok kolaylaştırır. Her ne kadar ücretsiz sürümü olsa da daha fazla özelliği ulaşabilmek için ücretli sürüme geçiş yapmanız gerekecektir.
6. LiveChat
Yapılan analizler sonucunda müşterilerin %70’lik kısmının satın alma işlemini tamamlamadan sepeti terk ettiği tespit edildi. Bu durumun temel sebebi sorularına anında yanıt istemeleridir.
LiveChat, canlı sohbet eklentisidir. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar tarafından sorulan sorulara anında yanıt verebilirsiniz. Bu sayede müşterilerin sepeti terk etmeden satın alma işlemini yapmasını sağlayabilirsiniz.
7. YITH WooCommerce Wishlist
YITH WooCommerce Wishlist eklentisi, potansiyel müşterilerin ürünlerinizi istek listesine kaydetmesini sağlar. Bu sayede kullanıcılar istek listesinde yer alan ürünleri satın almak için daha sonradan kullanabilir. Ayrıca hazırladıkları istek listelerini arkadaşlarıyla paylaşmaları da mümkündür.
Özellikle birçok ürünü içerisinde barındıran geniş kapsamlı bir e-ticaret siteniz varsa bu eklenti satışlarınızın ciddi anlamda artmasına yardımcı olacaktır.
8. WooCommerce Subscriptions
WooCommerce Subscriptions eklentisi, WooCommerce mağazanıza kullanıcıların kolay bir şekilde abone olmasını sağlar. Kullanıcıların sayfasına abone olması planlanmış yinelenen ödemeler gerektiren diğer ürünleri satmanıza büyük oranda yardımcı olur.
Bu eklenti elbette belirli bir marka bilinirliliği kazanmış web siteler için daha uygundur. Marka bilinirliliği olmayan web sitelerin abonelik alması neredeyse imkansızdır. Yeni bir markaysanız ilerleyen dönemler için bu eklentiyi düşünebilirsiniz.
9. WooCommerce Multilingual
WooCommerce Multilingual eklentisi, web sitelerin çok dilli hale gelmesini sağlıyor. Ürün sayfalarınızı çok dilli hale getirerek yurtdışında yer alan kullanıcıların da müşteriniz haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde ciddi oranda yurtdışı müşterisi edinen e-ticaret siteleri oldu.
Ürünlerinizin yurtdışında da ilgi göreceğini düşünüyorsanız WooCommerce Multilingual eklentisi kesinlikle olmazsa olmazlarınız arasında yer alsın. Basit gibi görünse de ciddi oranda potansiyel müşteri sayınızın artmasını sağlayabilecek güçtedir.
10. WPForms
Kullanıcıların etkileşime geçebilmesi için her web sitede iletişim formu olmalıdır. WPForms, sürükle bırak şeklinde kolay optimize edilen WordPress iletişim formu eklentisidir. Bu eklentisi sayesinde iletişim formu oluşturabileceğiniz gibi çeşitli anketler de oluşturmanız mümkündür.
Ücretsiz sürümüyle sadece iletişim formu oluşturulabilir. Eğer anket tarzında şeyler oluşturmanız gerekiyorsa bu eklentinin ücretli sürümünü kullanmalısınız.
11. YITH WooCommerce Quick View
YITH WooCommerce Quick View eklentisi, kullanıcıların bir ürün sayfasına girmeden fareyi bir ürünün üzerine getirdiği zaman ürün hakkındaki ayrıntılara göz atmalarını sağlar. Bu sayede sayfalar arası geçiş yapmadan hızlı bir şekilde mağazada yer alan ürünler hakkında bilgi alınabilir.
Ürünler hakkında ayrıntıların verdiği açılır pencereye sepet eklenerek kullanıcıların ilgili sayfayı ziyaret etmeden dahi ilgili ürünü satın alması sağlanabilir.
12. Checkout Field Editor
Checkout Field Editor eklentisi, ödeme alanıyla ilgili düzenlemeler yapmayı sağlamaktadır. Ödeme Alan Editör eklentisi, ekleme düzenleme ve ödeme alanında özel alanlar silmek için araçlar sunuyor.
İsimler, adresler ve ödeme bilgileri için standart alanları kullanmak istemiyorsanız bu eklentiyle ilgili alanları özelleştirebilirsiniz. Bu eklenti WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.
13. Advanced Coupons
Advanced Coupons, piyasadaki en iyi WooCommerce kupon kodu eklentisidir. Sınırlı olan WooCommerce kupon fonksiyonlarını genişleterek daha iyi kupon teklifleri oluşturmanıza olanak tanır.
WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Planlanmış kuponlar, otomatik uygulanan kuponlar, nakliye kuponları ve daha birçok kupon oluşturma özelliğini içerisinde barındırır. Bu da şüphesiz online satışınızın artmasını sağlar.
14. Easy Affiliate
Easy Affiliate, kullanıcıların satış ortağı haline gelmesini sağlayan eklentidir. Sisteme dahil olan kullanıcılara bu eklenti özel bir URL verir. Bu URL üstünden yapılan her satış için ilgili kişiye belirli miktarda ödeme yapılır. Kazan kazan politikası şeklinde ilerleyen sistem ürünlerinizin küçük ödemeler yaparak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar.
Arzu ederseniz kullanıcılara çeşitli sınırlamalar koymanıza olanak tanır. Bu sayede belirli ürünlerin satışına sınırlama getirmeniz mümkün olur. Arzu ederseniz sistemi tüm kullanıcılar için de aktif hale getirmeniz mümkündür.
15. WooCommerce Wholesale Suite
WooCommerce Wholesale Suite, toptan alım yapan kullanıcılar için toptan fiyatlandırma yapmayı sağlayan eklentidir. Bu eklenti sayesinde toptan satış fiyatlarını toptan alım yapan müşterilere kolayca gösterebilirsiniz.
Ayrıca toptan indirimden faydalanabilmeleri için sipariş etmeleri gereken ürün miktarını da bu eklentiyle belirleyebilirsiniz. Buna ek olarak perakende müşterilerinize normal fiyatları göstermeniz de mümkün.
Bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmaz WooCommerce eklentileri bu şekildedir. Bu eklentiler de en iyi WooCommerce eklentileri arasında yer almaktadır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda daha farklı eklentilere de gereksinim duyabilirsiniz.
En İyi 10 WordPress Cache Eklentileri
Sahip olduğunuz WordPress tabanlı web sitenizin hızını arttırmak ister misiniz? Cevabınız evetse, WordPress cache eklentilerini kullanarak sayfalarınızın daha hızlı yüklenmesini sağlamanız mümkün.
Kullanıcıların davranışları analiz edildiğinde kullanıcıların web sayfaların 3 saniyeden daha kısa sürede yüklenmesini beklediğini görüyoruz. Kullanıcıların bu yönde talebinin olması nedeniyle Google yetkilileri sayfa yükleme hızını bir sıralama faktörü haline getirdi. Yani, sayfa yükleme hızınız ne kadar iyi olursa o derecede daha iyi sıralama alabilirsiniz.
WordPress tabanlı web sitesi olan kişiler cache eklentisi kullanarak hız sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldırabilir. Bu bağlamda sizlere en iyi WordPress Cache eklentileri hakkında bilgi vereceğiz.
Neden WordPress Cache Eklentisi Kullanmalısınız?
Cache yani önbellek eklentileri, web sitenizin statik HTML sayfalarını oluşturarak sunucuya kaydeder. Bu durumda bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde ekstra PHP komut dosyaları çalıştırılmadan hafif yapıda olan HTML formatı sunulur. Bu durum sayfa yükleme hızının büyük ölçüde iyileşmesini sağlar.
Şimdi neden WordPress cache eklentilerini kullanmanız gerektiğini maddeler halinde ele alalım.
- Sayfa yükleme süresini, doğal olarak web site hızını arttırır.
- Tüm sistem sorunsuz ve hızlı olduğu için kullanıcı deneyimini arttırır.
- Sayfa yükleme hızı sıralama kriteri olduğu için daha iyi sıralama almayı sağlar.
- Kullanıcı deneyimini arttırdığı için kısa süre içerisinde potansiyel müşteri sayısını da arttırır.
Bu 4 neden bile WordPress cache eklentilerini kullanmak için yeterlidir. Peki, onca eklenti arasından hangisini seçip kullanacaksınız? Size uygun olan WordPress cache eklentisini bulmanız için en popüler önbellek eklentilerini mercek altına alalım.
1. WP Rocket
WP Rocket, son zamanların en popüler WordPress cache eklentisidir. Premium bir eklentidir. Yapılandırması kolay olduğu için kullanıcılar çoğunlukla WP Rocket eklentisini tercih etmektedir. WP Rocket eklentisini etkinleştirdiğiniz andan itibaren sayfalar ön belleğe alınmaya başlar.
WP Rocket önbellek eklentisini kullanmanın bazı avantajları vardır ve o avantajlar sırasıyla şu şekildedir:
- Web site sayfalarının indekslenmesini kolaylaştırır.
- Sayfa yükleme hızını arttırmak adına HTML, JavaScript ve CSS dosyalarını küçültür.
- Resimlere lazyload uygular. Bu sayede sadece görsellerin yer aldığı bölüme inildiği zaman görseller yüklenir.
- Ara yüzü sadedir. Bu sayede kullanımı en kolay WordPress cache eklentilerinden birisidir.
2. WP-Optimize
WP-Optimize, en iyi ücretsiz WordPress cache eklentilerinden birisidir. Dünya genelinde 1 milyondan fazla web sitede WP-Optimize eklentisi kullanılıyor.
WP-Optimize eklentisi; veritabanınızı temizleyerek, büyük resimlerinizi sıkıştırarak ve sitenizi önbelleğe alarak WordPress sitenizi ciddi anlamda hızlandırır. Ücretsiz olan eklentiler arasındaki en başarılı önbellek eklentilerinden birisidir.
WP-Optimize eklentisi, veritabanında yer alan tüm gereksiz verileri temizler. Gereksiz tabloları temizleyerek sunucu yükünü azaltır ve web sitelerin daha hızlı, daha güvenli çalışmasını sağlar.
Bu eklenti ayrıca içerisinde yer alan görüntü sıkıştırma aracı sayesinde büyük görselleri sıkıştırılmış dosyalara dönüştürür. Görsellerin sıkıştırılmış dosyalara dönüştürülmesi sunucu kaynaklarının önemli oranda azalmasını sağlar. Bu da doğal olarak sayfa yükleme süresinin daha iyi hale gelmesi anlamına gelir.
3. WP Super Cache
WP Super Cache eklentisi, 1 milyondan fazla web site tarafından kullanılan ücretsiz bir eklentidir. Dinamik halde olan WordPress sitelerin statik HTML halini oluşturmayı sağlar. Bu HTML dosyaları PHP sorgu sayısını azaltarak web sitelerin daha hızlı yüklenmesine olanak tanır.
WP Super Cache eklentisinde önbellek 3 farklı şekilde yapılmaktadır:
Basit: Bu modülde PHP dosyalarında bir düzenleme gerekmez. Ayrıca .htaccess dosyasına müdahale etmeye de gerek yoktur. Uzmanlık gerekmediğinden en çok tercih edilen yöntemdir.
Uzman: Kullanıcılara önbelleğe alınan HTML dosyalarını sunmak için en hızlı önbelleğe alma yöntemidir. Bu yöntemde .htaccess dosyasında düzenleme yapmak gerekmektedir.
WP Super Caching: Sayfanızda giriş yapan bilindik kullanıcılar için tercih edilen önbelleğe alma yöntemidir. Diğer önbelleğe alma yöntemlerine göre daha yavaş olduğu söylenebilir.
4. W3 Total Cache
W3 Total Cache, en popüler WordPress cache eklentilerindendir. 1 milyon fazla aktif kullanıcısı vardır. Sitenizin neredeyse her yerine önbelleğe alarak web site açılış hızının büyük oranda artmasını sağlar.
WordPress altyapısına sahip tüm web siteler W3 Total Cache eklentisini sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Yapılandırması kolay olan bu eklenti, kimi zaman sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden kurulumdan önce web sitenizin tam yedeğini almanız önerilir.
W3 Total Cache eklentisi; Google AMP ve SSL için de destek sunmaktadır. W3 Total Cache eklentisi, HTML, CSS, JavaScript dosyalarını en iyi küçülten eklentidir. Bu da bant genişliğinde ciddi tasarruf sağlamaktadır. W3 Total Cache eklentisi site performansında 10 kat iyileştirme sağlar.
5. WP Fastest Cache
WP Fastest Cache, en kolay yapılandırılan WordPress cache eklentisidir. Yapılandırmasının kolay olmasından dolayı birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Diğer önbellek eklentilerinde olduğu gibi dinamik WordPress sitenizden statik HTML dosyaları oluşturur. Bu da sorgu sayısını azaltıp sayfaların daha hızlı yüklenmesine olanak tanır.
WP Fastest Cache eklentisinin hem ücretsiz hem ücretli sürümü vardır. Ücretsiz sürümü bile çok başarılı denilebilir. Bu eklenti HTML ve CSS dosyalarının boyutunu küçültür. Sitede yer alan emojilerin devre dışı kalmasını sağlar.
Geri gelen kullanıcılara daha iyi sayfa deneyimi sunabilmek için tarayıcı önbelleğini etkin bir şekilde uygular. Sorgu sayısını azaltmak adına ayrı halde olan tüm CSS dosyalarını birleştirerek tek dosya haline getirir.
WP Fastest Cache eklentisinin ücretsiz sürümünden memnun kalıp ücretli sürüme geçmek için eklentiyi yüklediğiniz panelden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
6. Comet Cache
Comet Cache, diğer önbellek eklentilerinden farklı olarak oturum açmış olan kullanıcılar için de önbelleğe alma özelliği sunmaktadır. Eğer e-ticaret siteniz varsa ya da kullanıcıların üye olduğu sistemler işletiyorsanız kesinlikle Comet Cache eklentisini kullanmalısınız.
Comet Cache eklentisi Apache sunucuyla ve tarayıcı önbelleği ile birlikte kullanılır. Bu sayede sayfa yükleme hızı diğer birçok cache eklentisine oranla daha iyidir.
Comet Cache eklentisi günümüzde popüler olan neredeyse her CDN ağını desteklemektedir. Sunucu yükü fazla olduğu durumlarda önbellek süresinin dolmasını geçici olarak devre dışı bırakır. Bu sayede sunucuda yüklenme kaynaklı olarak ortaya çıkan kapanmaların önüne geçmiş olur.
Comet Cache eklentisi ücretsizdir. Ancak ekstra özellikleri aktif edebilmeniz için ücretli sürümüne geçiş yapmanız gerekir. Ücretsiz sürümü de büyük ölçüde işinizi görecektir.
7. Cache Enabler
Cache Enabler, en hafif önbelleğe alma eklentilerinden birisidir. Sitenin statik HTML dosyasını oluşturup kullanıcılara sunar. Cache eklentilerinde ihtiyaç duyduğunuz neredeyse her şeyi size sunar. Yapılandırması kolaydır. Sizi zorlayacak türden ekstra düzenlemelere gereksinimi yoktur.
Masaüstü ve mobil görünüm için ekstra önbellek oluşturma özelliği yoktur. Bu durum kimi zaman mobil ya da masaüstü cihaz kullanıcılarında görsel anlamda sıkıntıların oluşmasına neden olur. Mobil tema kullanmak yerine responsive tema kullanan kişilerin bu eklentiyi tercih etmesi daha uygun olur.
8. Hyper Cache
Hyper Cache, hem üst düzey hem de düşük yapılı sunucularda kullanmak için uygun bir cache eklentisidir. Tamamen PHP ile yazılmıştır. Yapılandırması kolay olan bu eklentiyi varsayılan ayarlarla dahi kullanmanız mümkündür.
Mobil tema kullanan kişiler için ekstra seçenekleri vardır. Bu sayede hem mobil hem de masaüstü sürüm için ekstra önbellek oluşturulabilir.
Hyper Cache eklentisini kullanarak yazarlara yorum yapabilmekleri için önbelleğe alınmış sayfalar sunulabilir. Arzu edilmesi halinde bu özelliğin devre dışı bırakılması da mümkündür. Eklentinin en kötü avantajı uzun zamandan beri güncelleme almamış olmasıdır. Bu yüzden bu eklentinin güvenliği kısmen tartışılabilir.
9. LiteSpeed Cache
LiteSpeed Cache, ücretsiz cache eklentilerindedir. Sayfa yükleme hızını arttırabilmek adına tasarlanmış olan birçok optimizasyonu içerisinde barındırır.
Diğer cache eklentilerinden içe dışa aktarım yapıp mevcut ayarlarla LiteSpeed Cache eklentisi kullanılabilir. Bu da geçiş kolaylığı sağlayan bir özelliktir.
Görsellerin lazyload olarak yüklenmesini sağlar. Görsel yükünü azalttığı için sayfa yükleme hızında ciddi iyileştirmelerin olmasına olanak tanır.
10. Autoptimize
Autoptimize, hız optimizasyonunu kolaylaştıran ücretsiz ve harika bir WordPress cache eklentisidir. Autoptimize eklentisi, sitenizi özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanıza yardımcı olan detaylı API ile birlikte gelir.
Autoptimize eklentisi, web sitenizde yer alan tüm komut dosyalarını, stilleri birleştirir ve bunları küçültüp sıkıştırır. Ayrıca isteğe göre stil dosyalarını sayfa altına taşımaktadır. İsteğiniz doğrultusunda sayfanın daha hızlı açılabilmesi için HTML kodunu da küçültebilmektedir.
Birden fazla eklentiyi kullanarak yapacağınız optimizasyonları sadece Autoptimize adlı WordPress cache eklentisini kullanarak yapmanız mümkündür. Bu eklenti son zamanlarda en çok tercih edilen WordPress eklentileri arasında yer alıyor.
En İyi 15 WordPress E-Ticaret Teması
WordPress CMS sistemi içerisinde, e-ticaret konusunda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde kodlanmış çok sayıda tema vardır. En iyi WordPress e-ticaret temaları sayesinde kısa süre içerisinde satış yapılabilecek bir web site hazırlanıp ticarete başlanabilir.
İnternet üstünden ticaret yapmak için bir web siteye ihtiyacınız varsa kesinlikle WordPress tabanlı bir web site oluşturup bu sisteme uygun olan bir e-ticaret teması kurmanız yeterli olacaktır.
WordPress e-ticaret temaları çok fazla olduğu için bunlar arasından en iyi olanını seçmekte zorlanacaksınız. Hatta bazılarını sırf yanlış tema seçimi yaptığı için e-ticarette başarısız olacak. Sizin bu tarz şeylerle karşılaşmamanız için en iyi 14 WordPress e-ticaret teması özellikleriyle birlikte bu makalede ele alındı. Bu sayede kusursuz bir şekilde kodlanmış en iyi WordPress e-ticaret temalarına daha kolay ulaşacaksınız.
1. Metro
Minimal bir e-ticaret teması arıyorsanız 7 farklı ana sayfa tasarımına sahip olan Metro adlı e-ticaret teması tam size göre. Tercihinizi Metro’dan yana kullanacaksanız temayla birlikte Premium WooCommerce eklentisinin geldiğini bilmelisiniz.
Tema içerisinde yer alan şablonlardan size uygun olan ana sayfa tasarımını seçebilirsiniz. Ayrıca ayarlar kısmını kullanarak mevcut tasarımı istediğiniz gibi renklendirmeniz de mümkün. Bu sayede markanızın renklerini kısa süre içerisinde temanızda da kullanabilirsiniz.
Metro adlı WordPress e-ticaret temasında alışveriş sepeti, ödeme ve müşteri hesabı bölümleri de dahil olmak üzere kendinizin belirleyebileceği çeşitli şablonlar bulunuyor. Bu sayede size uygun olan şablonları belirleyerek web sitenizde bir bütünlük sağlayabilirsiniz.
Demo: https://athemes.com/go/metro-tf
2. Divi
Günümüzde e-ticaret birçok rakibinizin yer aldığı bir yerdir. Bu yüzden sadece ürünleri sergilemeniz yeterli değildir. Buna ek olarak potansiyel müşterileri etkileyecek türden bir tasarıma da sahip olmanız gerekmektedir. Birçok kişi tarafından en çok tercih edilen WordPress e-ticaret teması olan Divi isteklerinizi bu doğrultuda büyük ölçüde karşılayacaktır.
Divi, deyim yerindeyse WooCommerce eklentisiyle birleştiği zaman harika bir e-ticaret teması haline geliyor. Divi, teması içerisinde ayrıca temayı düzenlemeye yarayan çeşitli eklentiler yer almaktadır. Bu tema düzenleyici eklentiler sayesinde sadece sürükle bırak yaparak kendinize özel harika tasarımlar oluşturabilirsiniz.
Özel tasarım oluşturmak için vaktiniz yoksa tema içerisinde yer alan hazır şablonları da kullanabilirsiniz. Çok sayıda şablon olduğu için size uygun olan şablonu seçip e-ticaretin ilk adımlarını atmaya başlamanız mümkün. Piyasanın en iyi WordPress e-ticaret temasına ihtiyacım var diyen herkes kesinlikle Divi adlı e-ticaret temasını tercih edebilir.
Demo: https://athemes.com/go/divi
3. The Retailer
The Retailer, içerisinde harika özellikleri bulundurun bir e-ticaret temasıdır. The Retailer içerisinde yer alan küçük resimlerin dönüştürülmesi işlerinizi büyük ölçüde hızlandıracak. Ayrıca Slaytların sahip olduğu animasyon potansiyel müşterileri harekete geçirici yönde rol oynayacaktır.
Sadece tek tıklama ile mevcut demo görüntüsünü web sitenize aktarabilirsiniz. Temayı eşsiz kılan en önemli şeylerden birisi de ücretsiz ömür boyu destek sunuyor olmalarıdır. Tema düzenleme konusunda her zaman bir desteğe ihtiyacınız oluyorsa ücretsiz destek seçeneği olduğu için bu tema sizin için uygun bir tercihtir.
Demo: https://athemes.com/go/the-retailer-demo
4. Merchandiser
E-ticaret alanında başarılı olmak, ürünleri listelemek ve tüm özellikleriyle birlikte müşteriler sunmak kesinlikle uzmanlık düzeyinde bilgi gerektirir. Bu bağlamda Merchandiser WordPress e-ticaret teması ideal bir çözüm olabilir.
Merchandiser teması WooCommerce tarafından desteklenmektedir. Tema tasarımında sadelik ön planda olmuştur. Sadeliğin tercih edilmesinin en büyük nedeni akıcılığın sağlanmak istenmesidir.
Tasarımda mevcut demoyu kullanabileceğiniz gibi özelleştirici aracılığıyla tasarım üstünde kendinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Yeni tasarım oluşturmak yani temayı düzenlemek sizi hiç korkutmasında. Sadece sürükle bırak şeklinde harika tasarımlar oluşturmak mümkün.
Demo: https://athemes.com/go/merchandiser-demo
5. Mixxcazt
Mixxcazt, çok sayıda demoyu içerisinde barındıran harika bir e-ticaret temasıdır. 30 harika demo sayesinde birçok işletme türünde rahatlıkla kullanılabilir. Büyük ihtimalle sizin işletmeniz için de uygun bir demo sistem içerisinde yer alıyordur.
Tek yapmanız gereken sunucunuzun ilgili dizinine bu temayı yüklemek ve ardından temayı aktif edip size uygun olan demoyu seçtikten sonra kullanmaya başlamak.
Mixxcazt, piyasadaki en iyi mobil tasarıma sahip e-ticaret temalarındandır. Günümüzde potansiyel müşterilerin büyük bölümü mobil cihazlardan gelmektedir. Harika mobil tasarıma sahip olmanız satıl potansiyelinizin artmasına yardımcı olacaktır.
Demo: https://athemes.com/go/mixxcazt-demo
6. Flatsome
E-ticaret konusunda başarılı olmanın püf noktası şüphesiz kusursuz kullanıcı deneyimine sahip olmaktır. Eğer kullanıcılar ürünleriniz arasında rahat gezinemezse web sitenizi terk edip başka satıcıların web sitesine gider.
Bu durum kısa süre içerisinde satışlarınızın düşmesine neden olacaktır. Flatsome WordPress e-ticaret teması sahip olduğu kusursuz kullanıcı deneyimi sayesinde kullanıcıların web sitenizden kolay bir şekilde alışveriş yapmasını sağlar.
Flatsome teması WooCommerce eklentisini temel alır. Tasarımınızda WooCommerce destekli değişiklikler yapmak istiyorsanız Flatsome temasını tercih edin.
Demo: https://athemes.com/go/flatsome-demo
7. eLab
eLab, özellikle elektronik ürün satışı yapan işletmeler için geliştirilmiş olan WooCommerce temasıdır. Televizyondan akıllı telefona, kameradan robot süpürgeye kadar birçok elektronik ürünün satışını yapmayı düşünüyorsanız size profesyonel tasarım sunan eLab WordPress e-ticaret temasını tercih edin.
eLab temasında toplamda 8 farklı demo yer alıyor. Bu demolar arasında size uygun olanı seçip kullanabileceğiniz gibi mevcut tasarım üstünde kendinize göre değişiklikler de yapabilirsiniz.
eLab teması, çekici ana sayfa tasarımına sahip olduğu gibi harika ürün sayfalarını da içerisinde barındırıyor. Ürün sayfaları için de çeşitli şablonlar bulunuyor. Bunun yanı sıra kategori sayfalarınız için de özel şablonları seçip kullanabilirsiniz. Bu sayede web sitenizin tamamında tasarımsal anlamda bir bütünlük sağlamanız mümkün.
WooCommerce düşünülerek kodlanan eLab teması, kurulduğu gibi birçok popüler WooCommerce uzantısıyla bütünleşir. Bu sayede ekstra ayarlara gereksinim kalmadan kullanılmaya başlanabilir. eLab WordPress e-ticaret teması, mağazanız için birçok kullanışlı e-ticaret özelliğine sahip, oldukça yapılandırılabilir bir temadır.
Demo: https://athemes.com/go/elab-demo
8. Shopkeeper
Shopkeeper, harika tasarıma sahip çok amaçlı e-ticaret temasıdır. Ana sayfada tüm ekranı kaplayan harika tasarıma sahip bir slider vardır. Bu da kullanıcıların büyük ölçüde ilgisini çekecektir.
Shopkeeper, 10 farklı ana sayfa tasarımına sahiptir. Ayrıca farklı seçeneklerde alt sayfa tasarımları da vardır. Kategori, blog ve ürün sayfaları için geliştirilen sayfa şablonlarına da hayran kalacağınıza eminiz. Mevcut şablonların düzenlenebilir yapıda olması bu temayı işletmenizi yansıtacak hale getirmenizde büyük oranda yardımcı olacak.
Diğer birçok temaya benzer şekilde Shopkeeper, WooCommerce eklentisi ile tamamen uyumludur. Bu özelliği de bu temayı e-ticaret alanında sorunsuz bir şekilde kullanmayı sağlamaktadır. Shopkeeper’ı sadece bir mağaza olarak kullanmak zorunda değilsiniz. Aynı zamanda bir ürün katalogu oluşturmak, envanteri yönetmek veya bir portföy görüntülemek için de bu tema kullanılabilir.
Demo: https://athemes.com/go/shopkeeper-demo
9. Marketo
Marketo, tek veya çok satıcılı e-ticaret siteleri oluşturmak için uygun bir temadır. İsterseniz ürün satmak için, isterseniz ürün satan kullanıcıların yer aldığı bir web site oluşturmak için bu temayı kullanabilirsiniz.
İçerisinde çok sayıda demoyu barındıran bu temayı satın alıp size uygun olan demoyu içe aktararak web sitenizi arama dizinine açabilirsiniz.
Elbette Marketo temasında yer alan şablonları olduğu gibi kullanmak zorunda değilsiniz. Tema düzenleyicisi sayesinde mevcut şablonları kendi isteğiniz doğrultusunda düzenlemeniz mümkün. Söz konusu WordPress e-ticaret temaları olduğunda kesinlikle Marketo teması en iyi temalar listesinde yer almayı hak ediyor.
Demo: https://athemes.com/go/marketo-demo
10. Kalium
E-ticaret temaları genellikle basit işlere sahiptir. Basitleştirmek adına tasarım çoğu zaman aşırı derecede sadeleşir. Ancak kullanıcılar göze hitap eden harika tasarımlar görmek ister. Kalium teması harika tasarıma sahip bir temadır. Bu yüzden kullanıcıların görmek istediği her şeyi içerisinde barındırır.
Özellikle el yapımı ürünler satan bir işletme için WordPress e-ticaret temasına ihtiyaç varsa Kalium teması büyük ölçüde iş görecektir. Tema içerisinde birbirinden farklı 30 civarında tasarım vardır. Muhteşem görünüme sahip olan bu tasarımları kendi işletmeniz için kullanabilirsiniz.
Demo: https://athemes.com/go/kalium-demo
11. Riode
Riode, içerisinde 45’ten fazla mağaza demosu bulunduran çok amaçlı bir e-ticaret temasıdır. Çok fazla sayıda demoyu içerisinde barındırması Riode temasının en çok tercih edilen e-ticaret temalarından birisi olmasını sağlıyor.
Tema içerisinde sadece bir alana odaklanan demolar olduğu gibi hiçbir alana odaklanmayan, yani istediğiniz şekilde düzenleyip kullanabileceğiniz harika demolar da bulunuyor. Riode, popüler WooCommerce eklentileriyle çalışmak üzere tasarlandığından, mağazanıza daha da fazla e-ticaret özelliği eklemek ve tam olarak istediğiniz gibi çalışmasını sağlamak için bu aracın devasa uzantı kitaplığını kullanabilirsiniz.
Demo: https://athemes.com/go/riode-demo
12. Hongo
Hongo, neredeyse her ürünü satmanıza olanak tanıyan çok amaçlı WordPress e-ticaret temasıdır. İçerisinde yer alan şablonlar, neredeyse her ürünü satmaya olanak tanımaktadır. Bu da Hongo temasının birçok kişi tarafından tercih edilmesini sağlayan bir özelliktir. Tema içerisinde toplamda 10 farklı demo vardır. Ancak mevcut demolar işletme istekleri doğrultusunda kolay bir şekilde düzenlenebilir.
Hongo teması içerisinde çok sayıda ürün sayfa şablonu ve kategori şablonu da yer alıyor. Ürün ve kategori şablonlarını kullanarak web sitenizde belirli bir bütünlüğü sağlamanız mümkündür.
Çok sayıda özelliğin yanı sıra arasından seçim yapabileceğiniz geniş bir e-ticaret şablonu kitaplığı istiyorsanız, Hongo bu konuda harika bir seçenektir.
Demo: https://athemes.com/go/hongo-demo
13. TheGem
TheGem teması, WooCommerce eklentisiyle sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Tema içerisinde ihtiyaçlarınızı büyük ölçüde görecek çok sayıda şablon vardır. Ancak mevcut şablonlarda değişiklik yapmak isterseniz Visual Composer eklentisini kullanarak düzenlemeler yapıp harika şablonlar oluşturabilirsiniz.
TheGem teması, ürünleri en iyi sergileyen WordPress e-ticaret temalarının başında yer alır. Ayrıca ürün sayfalarında bir inceleme bölümü, ürün istatistiklerini gösteren sayaçlar ve istek listesine ekle düğmesi bulunur. Sadece bu özellikler bile bu e-ticaret temasını eşsiz bir tema haline getiriyor.
Demo: https://athemes.com/go/thegem-ecommerce-demo
14. Shoptimizer
Sayfa yükleme hızı sıralama faktörü haline geldiğinden beri web site sahiplerinin tamamı hızlı yüklenen web sitelere sahip olmak istiyor. WordPress sisteminde kullanılan tema, sayfa yükleme hızını büyük ölçüde etkiliyor. Eğer aşırı derecede hızlı açılan bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız Shoptimizer teması isteklerinizi büyük ölçüde karşılayacaktır.
Shoptimizer, piyasanın en hızlı WooCommerce temasıdır. Web site yükleme hızında olan 1 saniyelik gecikmeler bile ciddi anlamda müşteri kaybına neden olmaktadır. Bu durumu dikkate alırsak web sitenizin 1 saniye daha erken açılması satış oranlarınızın artmasını sağlayacaktır. Hangi e-ticaret teması olursa olsun mutlaka önceliğiniz en hızlı yüklenen temalar olmalıdır.
Shoptimizer, kullanıcı deneyimi yüksek bir temadır. Ayrıca mobil görünümü kullanım kolaylığı sağlar. Günümüzde müşterilerin büyük kısmının mobil cihazlardan geldiğini düşünürsek bu da önemli bir özelliktir.
Demo: https://athemes.com/go/shoptimizer
15. Jayla
Jayla, WooCommerce eklentisiyle sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmış bir e-ticaret temasıdır. Minimal ve modern WordPress temaları arasında yer alır.
Ürünlerinizi satmak için kolay bir şekilde listeleyebileceğiniz, profesyonel mağaza görünümlü olan Jayla teması ihtiyacınız olan neredeyse her şeyi içerisinde barındırıyor.
Jayla mağaza demolarına bir göz atarsanız, bu temanın WordPress ile çok çeşitli çevrimiçi mağazalar oluşturmak için kullanılabileceğini göreceksiniz. Mevcut demoları beğenmeyecek olursanız demolar üstünde kolay bir şekilde değişiklikler de yaparak kullanmanız mümkündür.
Demo: https://athemes.com/go/jayla-demo
En iyi WordPress e-ticaret temaları bu şekildedir. Sorunsuz bir şekilde çalışan e-ticaret siteleri oluşturmak için bu temaları kullanabilirsiniz. Profesyonel desteğe ihtiyacınız olması halinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.